Nova Naša reč: Odbornici o izveštaju državnog revizora

Gradska skupstina osmospratnica, mala

LESKOVAC – I deveta sednica Skupštine grada, kao i prethodne, protekla je u oštrom sučeljavanju stavova opozicije i vlasti. O izveštaju državnog revizora, tački koja je na inicijativu gradonačelnika, a na predlog Demokratske stranke i Jedinstvene Srbije, ubačena u dnevni red, vođena je višelasovna rasprava, a duže diskusije usledile su i povodom izveštaja o radu za 2016. i programa i planova rada za 2017. gradskih uprava, ustabnova i fondova.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović prezentovao je na konferenciji za novinare šta loklana vlast planira da radi u toku 2017. godine, kada je o infrastrukturi reč, ali i ostalim značajnim projektima, kao što je Zelena zona, koje investicije su planirane u cilju poboljšanja grejanja, vodovodne infrastrukture, unapređenja poljoprivredne proizvodnje, obrazovanja i sporta. U svom najnovijem broju Nova Naša reč prenosi šta je ovom prilikom gradonačelnik poručio građanima Leskovca.

Za Novu Našu reč govori Žaklina Cvetković, predstavnica Povereništva za izbeglice u Leskovcu. Preme evidenciji ovog Povereništva u Leskovcu živi 5.200 izbeglih lica, pretežno sa Kosova. Oni su uglavnom stambeno zbrinuti, ali većina njih živi isto kao i mi i suočava se sa problemom nezaposlenosti. Ona govori o ostalim pitanjima vezanim za izbeglice i migracije, kao i to kako protiču javni konkursi koje je Komesarijat za izbeglice raspisao u cilju pružanja pomoći izbeglim licima.

Nova Naša reč piše o tome da li je i koliko zagađen vazduh u Leskovcu, kako je organizovan rad takozvane prihvatne stanice u bivšoj zgradi NSZ-a, koja je već zbrinula četiri građana ugrožena hladnoćom, da li u Leskovcu ima primedbi građana na visoke račune za struju, kao i šta kaže statistika o nezaposlenosti mladih ljudi u Srbiji.

Nova Naša reč donosi izveštaj sa sednice Gradskog veća koja je prethodila skupštinskom zasedanju, a na kojoj je najavljeno da će u aprilu biti raspisan tender za glavni gradski kolektor, usvojen je predlog mera za unapređenje života lokalne zajednice, bilo je reči i o uslugama vaninsticionalne zaštite koje će pružati Ustanova za odrasle i starije, donete su odluke da se iz budžeta izdvoje sredstva za plate zdravstvenih radnika, za mlade talente itd.

Podaci o aktuelnim kretanjima na području privredne komore Jablaničkog i Pčinjskog okruga govore da je u 2016. u odnosu na 2015. godinu industrijska proizvodnja porasla za  devet posto. Nova Naša reč prenosi i ostale podatke ove institucije vezane za izvoz, uvoz, poljoprivredu, zarade i zaposlenost.

Najnoviji broj Nove Naše reči donosi priču o Aleksandri Cvetanović, naučnoj radnici i promoteru Leskovca, koja je studije završila na Tehnološkom fakultetu u Leskovcu, a postiplomske u Novom Sadu, gde je na Tehnološkom fakultetu dobila posao saradnika u nauci, a nešto kasnije i diplomirala. Aleksandra je ambasador Leskovca, ali i Srbije, piše Nova Naša reč o ovoj uspešnoj Leskovčanki.

Nova Naša reč piše o aktivnostima političkih stanaka, kao i o aktuelnim dešavanjima u kulturi i sportu.

Постави коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.