Vlasotince: Budžet za 2018. godinu usvojen jednoglasno!

VLASOTINCE (PanoramaPress) – Jednoglasnom odlukom odbornika pozicije i opozicije, na današnjoj sednici SO Vlasotince usvojen je budžet za 2018.godinu u iznosu od 1.404.330.029 dinara. Odluku o budžetu je, pre toga, detaljno obrazložio predsednik opštine Zoran Todorović. On je, između ostalog, naveo da će se nastaviti sa radovima na infrastrukturnim objektima, u ulicama u Vlasotincu, Stajkovcu, Gložanu, Boljaru, na izgradnji fekalne kanalizacione mreže u Ladovici, ali i na rekonstrukciji fekalne i izgradnji atmosferske mreže u industrijskoj zoni, gde preduzeća Elrad i Elrad WS podižu nove pogone. U budžetu za 2018.su i sanacije područja oštećenih u poplavama.

-Dobili smo i zvaničnu potvrdu  Vlade Srbije da nam je odobreno 127 miliona dinara za most u Konopnici. Tako će se ovaj objekat graditi u narednoj godini sa pristupnim putevima, osvetljenjem i uređenjem korita reke- rekao je predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović.

Zamenik predsednika Boško Stančić dodao je da Vlasotince nikada u istoriji nije imalo veći budžet, a odbornik opozicije Slavoljub Mitov da treba biti obazriv u trošenju para u narednoj godini jer je u pitanju veliki novac. On je konstatovao i da nije primetio da neki projekat govori o vodosnabdevanju.

Direktor JKP Vodovod Zvonko Ilić obavestio je odbornike i javnost da su u toku radovi na dovođenju reke Rastavnice do vodozahvata i da će nakon završetka tih radova i pribavljanja svih saglasnosti  Vlasotinčani imati zdravu pijaću vodu 365 dana u godini.

-Problem sa vodosnabdevanjem postoji od 1995.godine. Rekonstrukcija vodozahvata dovođenjem reke Rastavnice do njega je jedini način koji nam je trenutno dostupan i pomoću koga ćemo izbeći nestašice zbog zamućenja – rekao je Ilić.

Zamenik predsednika SO Vlasotince Nenad Stojković naglasio je da je ovoj vlasti zapalo da rešava neke decenijske probleme, kao što su vodosnabdevanje i  most u Konopnici.

-Razumem kada neko pita „zašto gradite Kulturni centar, a imamo nestašice vode“, ali isto tako ne mislim da treba da propustimo da donesemo novac u Vlasotince putem raznih konkursa kod ministarstava, ako već imamo spremne projekte.  Mi smo i usvajanjem današnjih amandmana pokazali da smo spremni da preispitamo nekad i sopstvene odluke, ali objektivno mislim da je budžet za 2018.pokušaj da se dopre do svih građana i da se rešavaju i ti decenijski problemi – zaključio je Stojković.

Odbornici su na današnjoj sendici usvojili i odluku o rebalansu budžeta za 2017. do koje je došlo, uglavnom, zbog projekata koji objektivno ne mogu da budu gotovi do kraja godine. Usvojena je i odluka o izvršenju budžeta za prvih devet meseci ove godine, kao i odluka o povećanju osnovnog novčanok kapitala u  JKP Vodovod za 60 miliona dinara u naredne tri godine, umesto stalnih subvencija.

Odbornici su usvojili i programe rada Opštinske uprave, JKP Komunalac, JKP Vodovod, NB „Desanka Maksimović“, Kulturnog centra, Centra za socijalni rad, Turističke organizacije i SRC Vlasina.

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.