Škola stripa Leskovac: Najveći javni čas crtanja na otvorenom!

LESKOVAC – Škola stripa „Nikola Mitrović Kokan“ koja radi pri Leskovačkom kulturnom centru organizuje konferenciju za štampu u školskom dvorištu Osnovne škole „Josif Kostić“ u petak 10.06.2017. u 9:45h povodom održavanja najvećeg javnog časa crtanja stripa na otvorenom u Evropi u tri leskovovačke osnovne škole istovremeno i obaranja rekorda postavljenog prethodne godine.

Nakon što je juna 2016. u dve leskovačke osnovne škole održan do tada najveći javni čas crtanja na otvorenom pred oko 600 dece, Leskovačka škola stripa „Nikola Mitrović Kokan“ će u petak 10. juna pokušati da obori taj rekord održavši javni čas na otvorenom u tri osnovne škole u Leskovcu, „Josif Kostić“, „Svetozar Marković“ i „Vožd Karađorđe“) uz učešće od 800-900 dece koja će istovremeno stvarati strip.

Na konkursu Leskovačke škole stripa za najbolji strip kaiš za učenike iz Jablaničkog okruga raspisanog u sklopu održavanja Balkanske smotre mladih strip autora u najvećem broju su se odazvale osnovne škole „Josif  Kostić“, „Svetozar Marković“ i „Vožd Karađorđe“ pa je  Leskovačka škola stripa „Nikola Mitrović Kokan“ odlučila je da u znak zahvalnosti za takav odziv učenicima te tri škole održi javni čas crtanja stripa, kojom prilikom će sadašnji i bivši predavači Škole stripa u školskom dvorištima škola pomenute tri škole otkriti mnoge profesionalne tajne devete umetnosti grupi od gotovo hiljadu osnovaca na taj načinivši od 10. juna istinski praznik stripa u Leskovcu.

Leskovačka škola stripa „Nikola Mitrović Kokan“ postoji od 29. maja 1995. godine.

Za njenih 22 godina postojanja, kroz nju je prošlo više od hiljadu dece, od kojih su danas mnogi svetski poznati strip crtači, kao i animatori, ilustratori, restauratori, arhitekte, tatoo majstori, akdemski slikari i grafičari.

Škola stripa donela je u grad Leskovac preko stotinu međunarodnih priznanja i nagrada, a od 1998. godine organizuje najstariji festival na prostoru bivše SFRJ, koji je takođe i najmasovnija strip manifestacija na svetu, Balkanske smotre mladih strip autora.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s