Vlasotince: Pomoć pčelarima i vinogradarima

Пољопривредни произвођачи са подручја власотиначке општине, реч је о 55 пчелара и 47 повртара, јуче су потписали уговоре о додели субвенција из општинског буџета намењеном развоју пољопривреде. Уствари пољопривредницима је пласирано три милиона динара  и то 700.000 динара за пчеларство  и 2,3 милиона динара за повртарство.

Обраћајући се присутнима председник општине Зоран Тодоровић  подсетио је да локална самоуправа субенцијама у пољопривреди помаже њеном развоју, те да му је посебно задовољство што види да се млади људи опредељују за развој пчеларства и уопште за пољопривредну производњу.

„Општина Власотинце у овој години планира да у развој пољопривреде уложи  22,3 милиона динара, од чега је 16,3 милиона динара из општинског буџета, а шест милиона се очекује из републичког буџета. То је знатно више у односу на 2016. годину, када је уложено 10,5 милиона динара“, казао је председник општине Зоран Тодоровић. „За пчеларе смо протекле године издвојили средства у износу од 500.000 динара,ове године та средства износе 700.000 динара јер је очигледно да је било проблема са убирањем меда. Планирамо да предвиђени новац пласирамо раније него протекле године“, рекао је Небојша Стојановић, председник општинске комисије која је одлучивала по пријавама пољопривредника и помоћник председника општине.

По речима Стојановића, током наредне недеље биће потписани уговори о субвенционисању и у воћарству и виноградарству, када ће бити пласирано 5,5 милиона динара.

Повећање субенција говори о стратешком опредељењу локалне самоуправе да помогне развоју пољопривреде, да помогне пољопривреднике, поготово имајући у виду и чињеницу да се 40% становништва власотиначке општине бави пољопривредом, истакнуто је приликом потписивања уговора о додели субвенција – јавља лист Власина.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s