Gordana Pavlović, književnica: „Čelična volja“, drugo izdanje

Ускоро из ИК СВЕН  излази друго, допуњено издање романа „Челична воља“, књижевнице Гордане Павловић. Роман је 2015. проглашен за најбољи те издавачке куће. Од тиража овог другог издања велики број примерака, употпуњен  књигама из личне библиотеке породице Павловић, биће поклоњен дечијим болницама, јер сам роман носи јаку поруку: „Снагом воље све се побеђује! Нема одустајања“.

ПРЕДГОВОР РОМАНА „ЧЕЛИЧНА ВОЉА“:

ПОБЕДУ ОСТВАРУЈУ НАЈУПОРНИЈИ

Када сам почео да читам  „Челичну вољу“  нисам ни помислио да ће се свака емоција у мени узбуркати и да ћу  упловити у један, до тада, мени непознат свет.

Знам да је живот  сам по себи чудан, мистичан, пун изненађења. Никад не знамо шта нам је припремио. Често су путеви којима морамо проћи пуни искушења и препрека. На нама самима је где ћемо пронаћи извор снаге за све то.

Управо у томе је вредност ове књиге, где књижевница јасно поручује да имати циљ и обећати самом себи нешто је наважнија ствар. Лако је изиграти друге и пронаћи много оправдања за то. Али кад изиграмо себе, остајемо са својом савешћу која немилосрдно пита зашто нисмо били упорни?

Када истрајемо, поднесемо све жртве које су неопходне, предано-победа не може да изостане! То осећање победе и поноса нахрани унутрашњи свет и улије сигурност за све наредне одлуке, циљеве. Не постоје мали и велики циљеви и нема малих и великих победа. Све су животне. Све су одлучујуће и све боје наш унутрашњи портрет, да будемо то што јесмо.

Често смо неспремни за оно што нас дочека. Болест је вероватно једна од најтежих и најгорих ствари која поколеба човека. Осећај немоћи је најгоре осећање које се усади у људско биће. Хоћеш, желиш, а не можеш!

Али постоји нешто што ниједна медицина света никада није открила-душа и воља. Где је она у нама, каква јој је улога и функција? Снага воље је лековитија од најјачег лека на свету! Упорност и истрајност су њени савезници. Не одустати!

Док дишеш, живиш-не одустај!

Борити се за боље, за немогуће, за друге, за себе, али сачувати љубав, веру и наду у себи.

Победу остварују најупорнији, они који имају челичну вољу, унутрашњу снагу и веру у себе! Они који траже и цене истину, ма колико да је болна, не прихватајући живот у лажима.

Кад видимо лице онога што нас уништава, онда можемо и да спремимо оружје за одбрану. То оружје је унутар нас-наша одлучност да победимо!

Често се изгуби снага, поклекне, посрне. То је људски. Само треба пронаћи извор са којег ћемо се окрепити, усправити и кренути даље. Ниједан извор није исти, јер су и људи различити.

Извор подршке, бодрења, снаге свако мора пронаћи за себе…

„Челична воља“ је књига за децу и одрасле, за све оне који се боре са болешћу, са хендикепом; за све оне које имају циљ, али немају довољно храбрости и снаге да стигну до њега. Ова  књига је извор снаге…

Препоручујем од срца

Љубиша Павловић

БИОГРАФИЈА ГОРДАНЕ ПАВЛОВИЋ

Рођена 16.05.1971. године у Сарајеву.  До сада је објавила осам  књига:

„Аманет“- поезија

„Кад душа проговори“-поезија и проза

„Потка живота“-поезија

„Шкриња успомена“-кратке приче

„Пукотине срца“-вишејезична поезија

„Челична воља“-роман

„Вртлог“ -приче и есеји

„Завештање мом српском роду“- приче о злочинима над Србима.

Роман „Челична воља“ је проглашен за најбољи роман ИК СВЕН  за 2015. годину и због свог квалитета и јаке поруке коју носи заступљен је у школским библиотекама широм Србије.

Песма „Шта ће ми?“-у јуну 2014. године  освојила је другу награду на Међународном фестивалу „Лирични гласови“ у Бугарској. Њене песме и приче су  објављене у преко 100 различитих зборника и антологија.

–Члан је Удружења књижевника Србије и редован члан Матице српске, Нови Сад.

–Члан Српског удружења „Ћирилица“-Београд

–Члан је  „Седмице“ из Франкфурта (подружница УКС-а);

–“Горске виле“ из Подгорице (Колективни члан Матице Српске);

–Почасни члан књижевног клуба „Душко Трифуновић“-Кикинда;

–Почасни председник Удружења слободних стваралаца „Алекса Шантић“-Република Српска.

Рецензент је преко 70 књижевних дела у Србији и иностранству и уредник је великог броја књига.

Заједно са супругом Љубишом Павловић приредила је и уредила многе  заједничке књиге и антологије, међу којима су и: “Причај ми родни крају“; „Не дирај моје огњиште“; „Славом предака и снагом потомака Србија васкрсава“,…

Песме су јој преведене на македонски, енглески, немачки, бугарски, албански, словеначки  и као такве презентоване у различитим новинама и културним установама широм света.

Поједини текстови из књиге „Завештање мом српском роду“ објављени су на великом броју интернет портала, новина и веома изузетно добро прихваћени од стране читалаца.

Живи и ствара у Београду, уз подршку својих најмилијих, супруга Љубише, сина Николе и кћерке Анђеле.

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s