Leskovac: Sportsku opremu dobile 22 škole

ДОДЕЉЕНА СПОРТСКА ОПРЕМА ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ КВАЛИТЕТА ШКОЛСКОГ СПОРТА

 ЛЕСКОВАЦ – Градски савез за школски спорт  и Одбор за превенцију болести зависности и борбу против верских секти Скупштине града, већ четири године реализује акцију набавке спортске опреме за унапређење квалитета школског спорта, а данас су у оквиру тих активности,  22 школе са територије Лесковца добиле по комплет тренерки, за шта је из буџета града издвојено 400.000 динара.

Спорт је здравље, тимски дух, превенција, због чега је важно код деце усадити љубав према спорту и физичким активностима.У свему томе, школе играју изузетно важну улогу. Зато ми, као одговорна локална самоуправа, настојимо да побољшамо услове за бављење спортом у школама, од изградње спортских терена, фискултурних сала до опремања школа потребним реквизитима. Изградили смо 15 терена за мале спортове, 7 у склопу школа, реновирали фискултурне сале у школи „Аца Синадиновић“ у Предејану, у школи Петар Тасић у Лесковцу, завршили смо изградњу спортске хале у Великој Грабовници, градимо фискултурну салу за школу Вожд Карађорђе, рекао је градоначелник Горан Цветановић, који је директорима школа уручио комплете тренерки.

Он је додао и да ће већ сутра бити исплаћене јубиларне награде просветним радницима, за шта је из градске касе издвојено преко 16 милиона динара.

Развој школског спорта значи промоцију здравих стилова живота, одвајање деце од прекомерне употребе рачунара, већу заштиту од лоших утицаја у савременом друштву, али и могућност да ће нека од те деце постати успешни професионални спортисти. Један такав пример је 16-огодишња Марија Паповић, чланица Атлетског клуба Дубочица. Она је већ четири пута успела да у Лесковац донесе златну медаљу са првенства Србије, а њен наредни циљ је пласман на Светско првенство које ће у јулу бити одржано у Кенији.

Она је овом приликом упутила захвалност граду и градоначелнику Цветановићу на помоћи и подршци која јој пуно значи, јер је, како је рекла, мотивише и даје снагу да настави да ниже успехе – објављено је на званичном сајту Града Лесковца.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s