Grem Tindal: Zelena zona nije ispunila svoje potencijale

nasa-rec-logo

LESKOVAC – Za najnoviji broj Nove Naše reči govori Grem Tindal, menadžer Evropskog PROGRESA. On govori o onome što je  urađeno u okviru Evropskog Progresa, koji je najveći razvoji projakata u Srbiji, govori o značaju pojednih projekata, pojedinih grandova i zapošljavanja i osnaživanja ranjivih grupa, o novim radnim mestima koja su otvorena zahvaljujući projektima Evropskog progresa, kao i o daljim planovima.
Grem Tindal konstatuje da je Leskovac sa 17 projekata među prvim po broju realizovanih projekata u Srbiji, međutim, on naglašava i to da projekat Zelena zona, u koji je mnogo uloženo, nije ispunio svoje potencijale i da lokalna vlast, bez obzira na svu podršku, nije uspela da dovede investitore u Zelnu zonu.
Opsta bolnica 2 mala

Nova Naša reč piše o tome koliko je uloženo u uređenje dela dvorišta Opšte bolnice Leskovac, velikom bdenju pod vaskršnji post i koncertu crkvenog hora Branko, zimskoj školi za poljoprivrednike, početku letnjeg održavanja puteva na teritoriji grada i obeležavanju Svetskog dana civilne zaštite.
Za v. d. direktora, do raspisivanja konkursa, za načelnika Gradske uprave grada Leskovca Gradsko veće je imenovalo Miloša Cvetanovića, dosadašnjeg načelnika za imovinu i imovinsko pravne poslove.
Nova Naša reč piše o tome šta je pomoćnica ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture rekla u Leskovcu o popisu nelegalno sagrađenih objekata i pozvala građane da iskoriste poslednju šansu koju Zakon o ozakonjenju pruža i legalizuju svoje objekte.
Slaviša Cvetković, vlasnik je veoma uspešne firme DIT’S, koja zapošljava više od 20 radnika, i koja je ovih dana otvorila novi hom centar u prolazu kod vrtića „1001 radost“. O tome kako je uspela ova porodična firma i kako je opstala na tržištu punih 18 godina, piše Nova Naša reč. Firmu DIT’S posetio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, kao i uspešne poljoprivrednike  – gazdinstvo „Fruit“ u Vučju i gazdinstvo Saše Veljkovića iz Petrovca.
Proteklu nedelju obeležila su i brojna dešavanja u kulturi – povodom Nacionalnog dana knjige u Narodnoj biblioteci održana je likovna radionica, škola stripa „Nikola Mitrović Kokan“ ostvarila je nove uspehe u Francuskoj i Belgiji, u LKC-u otvorena je izložba slika Bratsilava Anđelkovića, Milica Nikolić promovisala je svoj drugi roman
„Koma“.
Nova Naša reč piše o predavanju uglednog doktora i praktičara pronalazača dr Milorada Mitkovića,  o njegovom naučnom radu i pronalascima kojima je pomogao ogromnom broju pacijenata.
Sportska dešavanja u gradu obeležili su uspesi dva plivačka kluba,“Dubočice“, koja je zauzela treće mesti u Srbiji, i „Leskovaca“, koji se okitio sa 11 medalja, kao i uspesima u ženskoj i muškoj košarci, o čemu piše najnoviji broj Nove Naše reči.
Šta o fejsbuku i komunikaciji na njemu, misli poznati leskovački novinar Sava Dimitrijević, čitajte u današnjem broju Nove Naše reči.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s