Leskovačka škola stripa „Nikola Mitrović Kokan“: 19 nagrada za 20 dana!

Skola stripa Peka i Stojanovic 13

LESKOVAC – Leskovačka škola stripa “Nikola Mitrović Kokan”za dvadesetak dana osvojila je čak 19 nagrada na tri međunarodna festivala među kojima je i jedna od dve najznačajnije strip nagrade u regionu, Grand Prix Mešunarodnog salona stripa u Velesu.

U godini u kojoj obeležava 20 godina postojanja Leskovačka škola stripa „Nikola Mitrović Kokan“ uspela je nešto nesvakidašnje – za svega 20 dana osvojeno je 19 nagrada sa tri Međunarodna festivala, od kojih je jedan u Makedoniji.

Skola stripa Leskovac Kokan njegov strip 1

Prvo je na 13. Međunarodnom salonu stripa u Beogradu 24. septembra predavač u školi stripa Marko Stojanović po rekordni četvrti put osvojio nagradu najstarijeg balkanskog strip časopisa „Stripoteka“, dok je učenik Marko Serafimović osvojio nagradu izdavača „System Comics“.

Zatim je na beogradskom festivalu subkulture „Paralel“ 11. oktobra predavač u školi Miloš Cvetković i 13 učenika škole stripa dobilo nagrade (Igor Stojanović, Aleksandar Anđelković, Dušan Anđelković, Jelena Đukanović, Marko Serafimović, Miroslav Nikolić, Stefan Stojković, Mina Davić, Marijana Kostić, Andrijana Cvetković, Marko Miladinović, Uroš Stojković i Jovana Stanković) za svoje radove.

Kruna svega došla je na Međunarodnom salonu stripa u Velesu, jedinom strip festivalu u Makedoniji, održanom od 16. do 18. oktobra, na kome je učestvovalo 228 autora iz 41 zemlje seta. U takvoj konkurenciji Marko Stojanović u saradnji sa Danom Ianosom i Aljošom Tomićem uspeo da osvoji Grand Prix festivala i na taj način postane prvi i jedini dvostruki osvajač Grand Prix-a festivala u njegovoj istoriji, Ivan Stojanović Fiki osvojio je nagradu za najbolji crtež a osmogodišnji Dimitrije Mitić nagradu za najmlađeg učesnika. Leskovačka škola stripa je svoj veliki jubilej obeležila na pravi način, velikim uspehom, na najbolji način nastavljajući da predstavlja grad iz koga dolazi kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

Leskovačka škola stripa „Nikola Mitrović Kokan“

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.