Protivgradna zaštita – Leskovac: uvredljive nadoknade!

www.mcleskovac.com

Plastenici: grad stalno preti

LESKOVAC: Na području šest opština Jablaničkog okruga strlci koji su angažovani da brane polja od gradonosih oblaka imaće mesečnu nadoknadu od samo 4.000 dinara, što je uvredljivo vrednovanje njihovog nimalo lakog posla. Nažalost, iako svi priznaju da je cena “ispod svakog dostojanstva”, po svemu sudeći, ništa neće biti promanjeno!
Ako je za utehu, strelcima, uglavnom ljudima „trećeg životnog doba“, iz lokalne samouprave stiže informacija da će izdvojiti za ovu namenu, kao i lane, po 4.000 nadoknade. Podsetimo, Gradsko veće Leskovca prošle godine za rad strelaca uplatilo 1.440.000 dinara, odnosno svaki strelac je dobio 24.000 dinara!
Protivgradni raketni strelci sa područja Jablaničkog okruga ugovore o angažovanju su pre dva dana sklopili su sa Radarskim centrom Kukavica, a ovogodišnja sezona odbrane od grada počinje 15. aprila, a završava se 15. oktobra.
Strelci smatraju da im treba imaju i doprinos za radni staž, što je davno obećano, ali i da dobiju bolju opremu. U leskovačkom kraju u 2011. godini bilo je angažovano 60 strelaca  u 30 protivgradnih stanica, koji su dejstvovali devet dana i utrošili 126 protivgradnih raketa.

Постави коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.